طريقة عمل ستيك اللحمة البقري بصوص البرتقال

طريقة عمل ستيك اللحمة البقري بصوص البرتقال

طريقة ستيك اللحمة البقري بصوص 

 

مقادير ستيك اللحمة البقري بصوص البرتقال


¾ كيلو ستيك لحمة بقري مقطّع شرائح رفيعة
½ كوب فلفل أخضر مقطّع مكعبات
2 ملعقة صغيرة نشا مذابة في ماء
ملعقة كبيرة قشر برتقال مقطع
5 شريحة رفيعة زنجبيل طازج
2 ملعقة كبيرة صويا صوص
2 ملعقة كبيرة زيت سمسم (أو أي زيت نباتي)
½ كوب عصير برتقال
ملعقة كبيرة سكر

طريقة عمل ستيك اللحمة البقري بصوص البرتقال

 1- سخّني الزيت في مقلات على نار عالية ، ضيفي عليه الزنجبيل وقلّبيه لمدة 10 ثواني أو لغاية ما ريحته تطلع.

2- شوّحي اللحمة مع الزنجبيل لمدة دقيقتين، وضيفي  السكر والصويا صوص وعصير البرتقال وخليهم على نار هادية لمدة دقيقتين.

3- حطّي الفلفل الأخضر وقشر البرتقال والنشا المذوّبة في الماء على الخليط وقلّبيهم مع بعض على النار لغاية ما يبقى قوامه سميك، واللحمة تستوي.

4- قدّمي الستيك مع الصوص نتاعه في طبق التقديم وممكن تقدّميه مع مكرونة بالصوص الأبيض. 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

عالم الصحة تصميم بلوجرام © 2014

يتم التشغيل بواسطة Blogger.