المكونات
مقادير الكفتة:½ كيلو لحمة مفرومة ¼ ملعقة صغيرة شطة ¼ ملعقة صغيرة كركم ½ كوب بقدونس مفروم ملعقة صغيرة ثوم مفروم½ كوب كزبرة مفرومة 2 ملعقة كبيرة سمنةملح وفلفل أسودبصلة مفرومةمقادير الرز:2 كوب رز بسمتي ½ ملعقة صغيرة زغفران 2 ملعقة كبيرة مية ورد 2 ملعقة كبيرة زبدة 2 ملعقة كبيرة زيتملعقة كبيرة ملح2 كوب ميه
طريقة التحضير
لتحضير الكفتة:1- اعصري البصل المفروم من المية بتاعته تماما، وبعد كده خدي البصل وحطيه في طبق غويط، وضيفي عليه الكزبرة والبقدونس والملح والشطة والثوم المفروم والكركم والفلفل الأسود.
2- ضيفي اللحمة المفرومة على خليط البصل اللي عملتيه، واخلطيهم بإيدك لغاية ما كل المكونات تتجانس مع بعضها كويس.
3- صبعي اللحمة على أسياخ خشبية، ولو مش عندك ممكن تصبعيها على قلم.
4- حطي السمنة في صينية على النار، وشوحي فيها أسياخ اللحمة لحد ما تتشوح كويس ولونها يبقى دهبي.
5- حطي قطعة فحم ساخنة على ملعقة زبدة في صينية الكفتة، وغطيها بسرعة، ودخليها الفرن وسيبيها لغاية ما تستوي.
طريقة الأرز:
1- هاتي حلة متوسطة، وحطي فيها مقدار الميه والملح والزيت، وسيبي المية لحد ما تغلي أوي، وبعد كده حطي الرز وسيبيه لحد ما يستوي كويس، وبعد كده صفيه من الميه.
2- حطي الزعفران في مية الورد.
3- حطي الزبدة في حلة على النار وحطي معاها الزعفران.
4- بعد كده حطي نصف كمية الرز، وقلبي بالراحة عشان تحافظي على حبة الرز، وبعد كده ضيفي الكمية الباقية.
5- عند التقديم.. اغرفي الرز في الطبق وعليه الكفتة المشوية.. وبالهنا والشفا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق